Potentiale i Wermland AB erbjuder utredningar och utbildningar inom elområdet med specialinriktning på elsäkerhet. Nedan presenteras de stora huvudspåren, men sidospår välkomnas alltid!

 • Potentialutjämning
  Som Potentiale i Wermland AB antyder, ligger potentialutjämning mig extra varmt om hjärtat. Vad ska potentialutjämnas? Vilken färg ska ledaren ha? Hur är det med armeringen i bottenplattan,  hur gör jag när rambeskrivningen är bristfällig och vad gäller egentligen för maskiner? Få områden är så omdiskuterade som potentialutjämning. Jag hjälper dig att räta ut dina frågetecken.

   

 • Egenkontrollprogram
  Behöver du ha hjälp med att ta fram ett egenkontrollprogram, uppdatera ett befintligt eller helt enkelt har frågor om du behöver ett egenkontrollprogram för din verksamhet? Jag hjälper dig med allt från allmän information till att skräddarsy ett helt koncept utifrån dina behov. Har du programvaran EL-VIS eller är medlem i IN så finns möjlighet att utgå från färdiga mallar, annars tar vi fram ett nytt upplägg. I ett egenkontrollprogram rekommenderar jag alltid att lyfta in det som omfattas av en “Elsäkerhetshandbok”.

   

 • Elsäkerhetshandbok
  Inom elområdet finns ett antal lagstadgade ansvarsområden som styr elsäkerheten. Vem är innehavare av er elanläggning? Byter/Återställer personalen säkringar/brytare? Görs felsökningar av elanläggningen eller kanske även elinstallationsarbeten? Elsäkerhetshandboken bygger på föreskrifter och standarden SS-EN 50110-1 ”Skötsel av elanläggningar” och reder ut och dokumenterar de olika ansvarsområden som styr elsäkerheten inom ett företag. Handboken är således ett hjälpmedel för att skapa rutiner och delegera de arbetsuppgifter som krävs för en säkert utförd och underhållen elanläggning samt för att trygga personalens säkerhet. Självklart så skräddarsys Elsäkerhetshandboken efter just er verksamhet!

   

 • Ledningsdimensionering och dokumentation
  Vilken ledningsarea krävs? Hur lång ledning kan jag ha? Kommer skyddet att lösa? Frågorna kring dimensionering av en starkströmsanläggning är många och jag hjälper dig att reda ut dem. Med hjälp av programvaran EL-VIS löses allt från mindre dimensioneringsfrågor till dokumentation av en hel anläggning.

   

 • Regelverk
  Regelverk och standarder kan ibland vara svåra att tolka och vilka delar är egentligen ett krav att följa? Kanske har du fått en anmärkning på din anläggning i samband med en revisionsbesiktning och vill ha reda på mer i detalj vad som gäller? Eller har du funderingar på vad som bör stå i en rambeskrivning? Jag hjälper dig att tolka de regler och riktlinjer som finns inom elbranschen.

   

 • Utbildningar
  Behöver du utbildning inom elsäkerhetsområdet? Jag har lång erfarenhet som kursledare av såväl öppna kurser, skräddarsydda företagsförlagda kurser som av längre utbildningar på plats eller via distans inom ellära och auktorisation lågspänning. 
Stäng meny